Finestra: Ramen en deuren in PVC, aluminium en hout

Officieel verdeler van Finstral

IFT gecertificeerd

Sla navigatie over

Home › Over Finestra

Over Finestra

Hoe het begon

Cor van Grinsven was jarenlang zelfstandig vertegenwoordiger in ramen en deuren. In 1997 achtte hij de tijd rijp om samen met echtgenote Christine Dijckmans ✞ een eigen bedrijf op te zetten. De eenmanszaak Finestra was een feit. Als vestigingsplaats werd de Rubensstraat 20 in Turnhout gekozen.

De filosofie van Finestra was van bij het begin: niet zelf produceren, maar wel een selectie van uitzonderlijk kwalitatieve ramen en deuren aanbieden.

De opdrachten, zowel van particulieren als bedrijven, namen zienderogen toe, en daarom werd in juli 2002 de vennootschap BVBA Finestra opgericht.
Tegelijk werd de toonzaal in Antwerpen (Deurne) geopend aan de Bisschoppenhoflaan 426.

En de groei van de firma zette zich door: wegens de toenemende vraag van klanten naar poorten (en poortautomatisatie) werd in 2004 speciaal voor deze afdeling een dochterfirma, BVBA Portomat, opgericht.

In 2007 vervoegde zoon Stijn, later gevolgd door partner Lindsay Lauwers het jonge Finestra-Portomat team, zodat de toekomst verzekerd blijft.

De drie pijlers van Finestra

Esthetiek
Daarmee wordt niet enkel verwezen naar de “look” van een raam of deur, maar ook naar de details die een echt onderscheid maken: model, verstekken, glaslatten en kleur.
Kwaliteit
Inderdaad: kwaliteit in de profielkeuze, maar ook bijvoorbeeld het standaard veiligheidsbeslag, of de verzorgde montage.
Service
Voor het Finestra-team begint service bij het nakomen van afspraken, een correcte levertermijn en een snelle naverkoopdienst.